Aktuality

Obmedzenie pohybu počas Veľkej noci prebehlo v okrese Zlaté Moravce bez problémov

poradna

Od stredy 8. apríla do pondelka 13. apríla 2020 platil všade na Slovensku čiastočný zákaz vychádzania. Cieľom nariadenia Vlády Slovenskej republiky bolo eliminovať pohyb osôb počas Veľkej noci a obmedziť tak riziko šírenia koronavírusu. Ako dopadli kontroly v okrese a meste Zlaté Moravce?

Na základe vládneho nariadenia boli na hraniciach všetkých okresov rozostavané policajné kontroly, ktoré dohliadali, aby občania necestovali bez vážneho dôvodu medzi okresmi. Prechod bol možný len na základe výnimiek, ako napríklad cesta do a zo zamestnania alebo cesta do zdravotníckeho zariadenia za účelom neodkladného vyšetrenia.

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej dohliadalo na dodržiavanie vládneho nariadenia v okrese Zlaté Moravce 50 policajtov a 18 vojakov. „Hliadky sa zdržiavali na hraniciach okresov a bežný výkon dohliadal na dodržiavanie hygienických usmernení – nosenia rúšok a zákazu zhromažďovania sa na verejne prístupných miestach,“ povedala Čuháková.

Na hraniciach zlatomoraveckého okresu bolo počas trvania nariadenia kontrolovaných 123 osôb, čo je len malý zlomok z celkového počtu kontrolovaných v rámci celého Nitrianskeho kraja – 15 214 osôb.  Celoslovensky to bolo až 150 193 osôb.

Sankcie u nás neboli udelené žiadne. Problémy neboli zaznamenané ani pri kontrolách vo vnútri okresu, ktoré sa týkali dodržiavania povinného nosenia rúška či zákazu zhromažďovania sa. „V rámci celkovej situácie neboli zaznamenané žiadne porušenia verejného poriadku ako ani iných porušení v zmysle nariadení Vlády SR ohľadne koronavírusu. Takisto bola zvládnutá situácia aj priamo v meste Zlaté Moravce, kde neboli zistené ani riešené žiadne porušenia,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button